Október 16 – Újhold a mérleg jegyében

Az októberi Újhold este, 21 óra 31 perckor, a Mérleg jegyében köszönt ránk, így szokásosan megjelenik az egyensúly és a harmónia megteremtése. A most kezdődő időszakban egyensúlyt teremthetünk életünkben, kapcsolatainkban és változtathatunk az élethez való hozzáállásunkon. A növő Hold időszaka elhozhatja számunkra azt a boldogságérzetet, amit magunkban találunk meg, és amit a külső körülmények nem befolyásolhatnak.

Érdekessége ennek az Újholdnak, hogy a teremtés mellett a belső munkába is energiát kell fektetni. Egy kicsit olyan lesz ez, mintha az Újhold energiája keveredne a Teliholdéval. Egyszerre figyelünk a változásokra, és engedjük el a régi meggyőződéseinket. Akár úgyis szimbolizálhatnám, hogy olyan ez, mint amikor nagytakarítunk, lomtalanítunk és megtisztítjuk otthonunk minden szegletét a kosztól, felesleges tárgyaktól. Ilyenkor csak azok maradnak, amikre valóban szükségünk van, ami levegősséget, harmóniát biztosít számunkra. Igaz megválunk pár törött, nem odaillő darabtól, viszont ahol hiányt érzünk a régi elengedésével, ott fel is töltjük a hozzánk és környezetünkhöz jobban illő darabokkal. Ehhez hasonló folyamat zajlik most bennünk is, a változások eredményeként jobban észrevesszük már azt, hogy mi zavarhatja meg a harmóniánkat, mi nem illik már hozzánk.
A belső munkára azért is szükség van, mert a gondolkodásunkért felelős Merkúr bolygó már hátrál, így a tervezés most nem annyira megy jól. Viszont kimondottan kedvező a hatás, hogy befelé figyeljünk és felismerjük a problémák, elakadások okát magunkban és változtassunk rajta.

Az időszak feladatának megoldását mindkét sorsbolygó (Szaturnusz, Jupiter) felügyeli, még mindig összedolgozva a plútói energiákkal. Nem mondom, hogy megkönnyítik a helyzetünket, mert elég nagy nyomást érezhetünk, főleg, ha valamivel dolgunk van még. De pont ez a céljuk, minél gyorsabban szeretnék elérni, hogy végre megadjuk magunkat, feladva az ellenállásainkat, vagy fölösleges ragaszkodásainkat. Az időszak egyik célja, hogy megtanuljunk másként viszonyulni az életünkhöz, változtatva hozzáállásunkon és nem utolsó sorban feladatunknak megfelelő életet éljünk. Ha figyelünk, elfogadóak vagyunk és hagyjuk, hogy az energiák kicsit sodorjanak, akkor már nem is érzünk akkora nyomást.

A megszokott reakcióink, működésünk némelyike, amik a látott minták szerint alakultak, korlátozhatják az időszak feladatának megoldását.