Mindenszentek, halottak napja

November 1 mindenszentek, halottaknapja, de mondhatjuk akár halloween-nak is, teljesen mindegy, de ez a halloween egy át vett szokás.

A magyar viszonylatban ilyenkor mindenki megemlékezik valamilyen módon azokról a szeretteiről, akik már a fizikális szinten megszűntek létezni. Nos a gyakorlatban koszorúkkal és mécsesekkel megyünk ki a temetőre, és ott azokat elhelyezzük az elhunyt szerettünk sírján.

Nagyon sokan sajnos nem mernek elmenni a temetőbe, mert attól tartanak, hogy a szellemek, és entitások rájuk tapadhatnak, haza vihetik őket. Ettől nem kell félni, hiszen ilyenkor sajnos vagy nem sajnos teljesen szabad mozgásteret kapnak, úgy hogy nem kell a temetőbe mennünk ahhoz, hogy a szellem vagy entitás hozzánk tudjon férkőzni.

Ennek ellenére, ha mégis félünk ( amit nem szabadna) akkor mindenképpen van pár olyan be vállt praktika úgymond, ami eltántorítja a szellemeket és a negatív energiájú lényeket a házunktól és magunktól. Első és legfontosabb dolog a küszöb alatti vagy ajtó feletti foghagyma. De ennek egyszerűbb módja a lakás konyhasóval való körbeszórása is.

Ha nem félünk ennyire, de egyszerű védelmet szeretnénk, akkor érdemes szentelt vízzel egy keresztet rajzolni a jobb kézzel a homlokunkra, vagy pedig parfümmel három fújást fújni a testünkre, hiszen ez is egy fajta védelem, és bármennyire hihetetlen, de ez a védelem 20 évvel ezelőtt is működött, hiszen egy nagyon öreg boszorkánytól tanultam én is.

Aki nem tud elmenni a temetőre, az nyugodtan gyújtsa meg a mécsest a kegyelete lerovása céljából otthon, de nagyon fontos, hogy ne a lakásban, hiszen ezt a fajta mécsest a házban meggyújtani TILOS!