Hogyan alkalmazzam a vonzás törvényét?

A vonzás törvénye a legismertebb spirituális törvény – elméletileg, gyakorlatilag viszont sajnos nagyon kevesen használják megfelelően, pedig semmilyen képesség vagy spirituális tudatosságot nem igényel, csupán meg kell érteni, ahogyan a gravitáció törvényét is megértettük anno az iskolában, és VÁLTOZNI kell ahhoz, hogy a dolgok körülöttünk változzanak. De segíttek pár alap lépéssel, amik szerintem kifejezetten fontosak, és szükségesek, hogy alkalmazni tudjuk ezt a törvényt.

1. Ismerd fel, mit nem szeretnél!
Ez az a lépés, amit sokan kihagynak a vonzás törvényének használatából. Sokan abban a tévedésben élnek, hogy aki a vonzás törvényével dolgozik, az nem nézhet rá az élete nehézségeire, mert akkor azokból teremt többet. Ez azonban ebben a formában egy tévedés.  Ahhoz, hogy elindulj az utadon, ahhoz, hogy változtass az életeden, tudnod kell, hogy honnan indulsz, és hogy mihez képest változtatsz.
Az első lépés: Állj meg egy pillanatra, nézz körül az életedben, és vedd számba mindazt, amit nem szeretnél. A legjobb, ha írsz egy átfogó listát arról, hogy mi mindenen akarsz változtatni.

2. Pontosan határozd meg, mit szeretnél.
Ha már van egy listád arról, hogy mit nem szeretnél, jöhet a következő lépés: az, amit valójában szeretnél. Igen, tudom: Párkapcsolatot. Vagy szerelmet. Esetleg esküvőt. De pontosan milyet és hogyan? Fontos, hogy megértsd: minden esemény, ami történik veled, és nem tetszik neked, valójában azt a célt szolgálja, hogy felismerhesd, mit szeretnél. Az, hogy “ezt nem szeretném”, nem elég a vonzás törvényének. Képzeld el, hogy egy étteremben rendelsz. Nem azt mondod a pincérnek: “Éhes vagyok, mert nincs nálam étel. Most már nem akarok éhes lenni, oldja meg, ahogy nekem a legjobb.” Ehelyett tanulmányozod az étlapot, és pontosan megrendeled azt az ételt, amire vágysz.
A második lépés: Állítsd össze a rendelésedet, azt, hogy mit szeretnél megtapasztalni mindazok helyett, amiket most tapasztalsz az életedben. Erről is készíts egy átfogó listát, amely minden életterületedet érinti.

3. Arra koncentrálj, amit szeretnél.
Most, hogy már tudod, mit szeretnél, és azt is tudod, hogy mit nem szeretnél, eldöntheted, hogy mire koncentrálsz. Legtöbbünket úgy neveltek, hogy arra koncentráljunk, amit nem szeretnénk: “Nem akarok egyedül lenni.” Vagy: “Nem akarok több idiótával randizni.” Esetleg: “Nem akarom, hogy ez a kapcsolat tönkremenjen.” – De amikor azt erősíted magadban, amit nem akarsz, akkor a vonzás törvényét arra kéred, hogy azt hozza el az életedbe, amit nem szeretnél. A vonzás törvénye mindig azt hozza el az életedben, amire koncentrálsz. Épp ezért az előző két lépésben elkészített listáid közül arra koncentrálj, amelyiken a vágyaid szerepelnek.
A harmadik lépés: Dobd ki, égesd el, semmisítsd meg az első listát, azt, amelyiken az szerepel, amit nem akarsz. A második listát, a vágyaid listáját viszont tartsd magadnál, gyakran vedd elő, olvasd el, és az ezen szereplő jó dolgokra fordítsd a figyelmedet.

4. Keress egy kicsivel pozitívabb gondolatokat
Ahhoz, hogy a vonzás törvénye szerelmet vagy más jó dolgokat hozzon az életedbe, arra is szükséged lesz, hogy pozitívabban gondolkodj. Ehhez használhatsz mantrákat, olyan jelen idejű pozitív állításokat, amelyek segítenek átformálni az életedet. De fontos, hogy tudd: a mantrák és a pozitív gondolatok akkor működnek a legjobban, ha el tudod fogadni őket, ha hinni tudsz benne, hogy lehet úgy is, ahogy a mantra állítja.
A legjobb megoldás az, ha saját magad kezdesz el tudatosan dolgozni a gondolataiddal. Keresd meg, hogy mik azok a pozitív gondolatok, amelyeket el tudsz fogadni, amelyeket majdnem igaznak érzel már most is az életedre.

5. Fogadd el az érzelmeidet!
Amikor a vonzás törvényével dolgozol, akkor a gondolataidat tudatosan alakítod, az érzelmeidet pedig figyeled és elfogadod. Sokan azt hiszik, hogy az érzelmeket kell alakítani, vagy bárki előírhatja, hogy mit kell éreznünk. Ez azonban nem így van. Az érzelmek a lelkedből jövő üzenetek, amelyek pontosan mutatják, hogy mit érdemes tenned annak érdekében, hogy elérd a célodat. Miközben tudatosan egyre pozitívabb gondolatokat választasz, érdemes az érzelmeidet, az érzéseidet megfigyelned és elfogadnod. Az érzelmeid úgy működnek, mint egy iránytű: megmutatják, hogy merre érdemes haladnod, hogy elérd a vágyott céljaidat.
Az ötödik lépés: Figyeld meg az érzelmeidet, figyeld meg a vágyaidat, és kövesd azokat. Talán azt hiszed, hogy egy-egy szíved mélyéből fakadó vágyad butaság, vagy eltávolít azoktól a céljaidtól, amelyeket a második pontban megfogalmaztál, de ez nem igaz. A szívből fakadó vágyaid mindig a boldogság felé vezetnek, még akkor is, ha a logikus elméd nem érti, hogyan teszik ezt.

6. Cselekedj!
Az, hogy a vonzás törvényével tudatosan dolgozol, nem azt jelenti, hogy hátradőlsz, hanem azt, hogy tudatos munkát végzel. Felismerted, hogy mit nem akarsz, eldöntötted, hogy mit akarsz, már arra koncentrálsz, amit szeretnél, ehhez megtaláltad a számodra elfogadható pozitív gondolatokat, és már pontosan érzed, hogy mit szeretnél tenni. Akkor itt az ideje, hogy megtedd! Fontos, hogy tudd: minden vágyadat érdemes követned, nemcsak azokat, amelyeket egyértelműen össze tudsz kapcsolni azzal, ami a második lépésben megírt listádon szerepel.
A hatodik lépés: Tegyél a céljaidért. Minden nap tegyél meg legalább három dolgot, amelyek a második lépésben megfogalmazott vágyaidhoz vezetnek. Akkor vagy igazán hatékony, ha egy vagy legfeljebb két pontot választasz a listádról, és ezekért teszed meg azt a három lépést. Ezek a lépések lehetnek egészen aprók is, a lényeg, hogy mindig megtedd azt, amit éppen meg tudsz tenni.

7. Mások nem tudják, mit tegyél
Azt, hogy a céljaidat hogyan éred el, te magad tudod a legjobban. Ahogy az ötödik pontban láthattad, a belső érzelmi vezérlőrendszered pontosan tudja, hogy mit kell tenned. Ez a rendszer az egyetlen, ami valódi választ ad arra a kérdésre, hogy mit tegyél. Ezt nem érdemes megvitatnod másokkal, és nem érdemes azt kérdezned: te mit tennél a helyemben. Könnyen lehet, hogy ezzel csak összezavarod magadat. Ha már tudod, hogy mit szeretnél tenni, akkor ennek megtételéhez kérhetsz segítséget másoktól, de döntened mindig neked kell.
A hetedik lépés: Mások véleménye és tanácsai helyett a szívedre hallgass, és rendszeresen ellenőrizd, hogy valóban az ötödik pontnak megfelelően cselekszel-e.

8. Adj hálát!
Ha megtetted az előző hét lépést, az életedben óhatatlanul elindultak a pozitív változások. A pozitív eseményeket a hála energiájával erősítheted fel. Adj hálát minden egyes jó dologért, amelyek veled történtek (mindegy, hogy rajta voltak-e a listádon, vagy sem)! Lehet, hogy ezek a jó dolgok igazán jelentéktelennek tűnnek, mégis érdemes észrevenned és megünnepelned őket. Ha pedig azt éred el, amit célul tűztél ki, például ha megérkezik az életedbe a boldog szerelem, akkor ünnepelj, és éld át azt a hálát és örömet, amit érzel!
A nyolcadik lépés: Minden nap szánj időt a hálára. A legjobb, ha este összeírod, hogy mi volt a legjobb öt dolog a napodban. Ha pedig elérsz valamit a második lépésben megírt listádon, akkor tudatosan élvezd ki az öröm és a boldogság minden pillanatát.