Érzelmek fajtái

Az ember érző lény. Akár az állatok és akár a növények is. Érzelmeket fejezünk ki. Azok az érzelmek, amiket kibocsájtunk magunkból valamilyen kifejezetten érzelmi síkon nem befolyásolhatóak.

Gondolom, tudod Te is, hogy vannak alkalmak, amikor úgy érzed azt egy másik emberre, hogy nem szimpatikus, hogy nem is ismered igazán. Persze olykor ennek az ellenkezője is kimondható, bár gyakoribb az, hogy valakivel ismeretlenül nem szimpatizálunk, mint az, hogy túlzottan pozitív érzelmeket sugalljunk felé.

Ha nem ismerős ez az érzés, akkor jusson eszedbe a kedvenc zenészed, zenekarod, színészed, könyved, filmed. Ugye, hogy mennyire szereted, pedig lehet, hogy az előadóval, íróval nem is találkoztál. Viszont vannak olyan színészek, akiket nem szeretsz, pedig lehet, hogy egy filmben sem láttad, vagy ha láttad is, első benyomásra nem volt szimpatikus.

Megállapíthatjuk tehát, hogy érzelmeink lehetnek pozitívak, és negatívak is. Ezeken belül pedig lehet erős, és gyenge is. Mert ugye nem mindegy, hogy valakit nagyon szeretünk, vagy csak kicsit szeretjük.