Csakrák

Más néven energiaközpontok

Ó indiai eredetű szó a csakra, jelentése: KERÉK.

Ha csakrákról beszélünk, akkor energiaközpontokat kell, hogy értelmezzünk ezen a szón. A csakrák a fejlődésünkben, a tudattal, és természetesen a fizikai valóságunkkal is kapcsolatban áll. Természetesen ehhez a témához kapcsolható a kövek és színeknek a jelentősége is, amely beleszól mindennapi életünk alakulásába is.

Csakrákra szükségünk van a fejlődésünkhöz és nem csak a szellemi, hanem lelkihez is. Ha elképzeljük, hogy a csakrák energiaközpontok, akkor valójában egy állandóan aktív és élő kapcsolatot kell elképzelni az ember és a csakrák között.

Minden lelki eredetű problémát, gondot a csakrák kezelnek, ami által blokkolja a szabad energiavándorlást, amiből akár lelki vagy testi betegség is származhat. De a csakrákkal gyógyítani is lehetséges, ha helyre tudjuk hozni a helyes energiaáramlást.

Ha megismerkedünk a csakrákkal és azoknak a jelentőségükkel, nagyon sokat tudunk segíteni a lelki és testi folyamataink megoldásában, és helyes kezelésében. A csakrák megmutatják, hogyha valakinek valamilyen betegsége van, akkor miért lehetséges ez, és mi okozhatja benne, miért nem működik helyesen a csakra, ami által akár fizikai betegség is származhat belőle. Minden betegségnek megvan az oka és miértje, és honnan indulhat ki! Ha a csakrákat követjük választ, kaphatunk a betegségünk valódi okára és arra is, hogy melyik csakránk nem működik helyesen, és ez által, hogyan segíthetünk, hogy helyre álljon a rendes energiaáramlás a testünkben és lelkünkben.

A színeknek nagyon nagy jelentősége van számunkra, és a csakrákat lehet vele gyógyítani, és a rezgéseik alapján a csakrákhoz rendelhetők. Hét elsődleges és másodlagos színről beszélhetünk, vörös, narancs, sárga, zöld, kék, indigó és ibolyakék.