Cigánykártya

Egy jóslás tulajdonképpen a mai világban nagyon sokféleképpen megtörténhet. Régen az 1800-as években nem használtak különféle jóseszközöket, tulajdonképpen a legfőbb elemzéseket a cigány asszonyok tenyérből végezték el. Az idők elteltével megjelent a cigány kártya, amely akkor még nem jóslásra, hanem játékra volt feltalálva. Kicsit másként nézett ki, mint most. Nos ezek a cigányasszonyok a szinbólumrendszerük által elkezdték jóslásra alkalmazni, amely nagyon jól meg is mutatta a kérdező fél kérdéseire a választ. A kártyagyártók ekkor több nyelven megjelentették a cigánykártyát, és a lapokra egy-egy szavas jelentésrendszert írtak több nyelven.

Ma már nagyon sokféle gyártó cigánykártyáját ismerhetjük és használhatjuk, mindegyik pakli 36 lapos, a formabéli és képrendszeri kivételeket kivéve ugyan olyanok. Személy szerint én a Piatnik által gyártott jóskártyákat használom, így a cigánykártyám is ilyen. Színes képi világa a hozzá nem értőnek is sugallja, hogy az adott lap, lapok, esetleg lapkombinációk mit jelentenek. Képi világa mellett színei élénkek, így könnyen be tudja mindenki határolni azt, hogy az adott lap pozitív, negatív vagy semleges.

Ma már nagyon sokan jósolnak cigánykártyából, így úgy gondolom, hogy a későbbi bejegyzéseimben egy kis segítséget fogok adni azoknak, akik érdeklődnek iránta, hiszen a lapjai értelmezésében külön segítséget fogok nyújtani. Érdemes lesz figyelni így a következő blogbejegyzéseimet.

Természetesen azt el kell mondjam, hogy itt is, egy adott lapnak nem csak egyfajta jelentése van/lehet, ezért a kártya megértése elég komplex, mindenképpen tanácsolom, hogy kérdés esetén keressen meg a mellékemen, hogy a legtisztább értelmezést kapja.