Aura

Az ember fizikai testét körülvevő, szabad szemmel “láthatatlan”, különböző színű és vastagságú rétegekből álló, állandóan változó nagyságú és sűrűségű energia burok. Az embert tojás formában veszi körül, rétegeinek száma 9, viszont a nyolcadik réteg nem mindenkinél van meg.

Maximális mérete 7m. Átlag emberé: 1-1, 5 m. Az aurát a lélek fejleszti ki az égben, a halál után megsemmisül. Az aura első rétege tudományos eszközzel, Kirlián fotóval fényképezhető. A szabad szemmel való auralátás bizonyos fokig fejleszthető, de csak az alacsonyabb réteg szín látásáig. A teljes látás nem ránk tartózik, mert ha látnánk, mindent tudnánk egymásról, ami nem mindig lenne jó.

Uralkodó érzelmeink energiáinak színe, sugárzása, áthatja egész auránkat.Pl.: a szerelmesek egész aurája rózsaszínűvé válik. Aki szeretettel telítődik, annak zöldes lesz. Aki mély áhítattal Istenhez imádkozik, annak aranyszálak szövik át auráját. Akinek sötét gondolatai vannak, annak aurája is szürkévé válik. Az aura testek egymásra hatása – Un-szimpátia: a két aura taszítja egymást. Barát: Kék vagy zöld színű összekötő erő van közöttük. Szerelmesek: Ha közel vannak egymáshoz akkor aurájuk eggyé válik. Harag: távtartó energia csövek alakulnak ki

Az ember igazi természete az, ami megmarad, ha felismerjük és elhagyjuk összes megszokásunkat, sztereotípiánkat, a képmutatást, felszínes viselkedést és teljesen tudatossá, természetessé és ösztönössé (spontánná) válunk. Figyeljük csak meg, néhány ember annyira a szokásainak és bevett viselkedésmódjának a rabja, hogy nagyon nehéz, ha nem lehetetlen felidézniük, kik is ők valójában. Az egyetlenegy mód, hogy azonnali belátást nyerjünk a személyiségükbe az, ha megnézzük Aurájukat, ami a mindenféle felületes viselkedés mögötti igazi természetüket mutatja. Általánosságban, minél színesebb, tisztább és ragyogóbb az Aurája, annál jobb és spirituálisan fejlettebb az adott ember.