Advent

Advent jelentése és az adventi időszak nagyon fontos minden spirituális ember számára. Advent időszaka egy belső utazás, amikor önmagunkon dolgozhatunk. Minden évben lehetőséget kapunk ilyenkor egy mély, belső, spirituális összekapcsolódásra önmagunkkal, finomabb, Isteni részeinkkel. Ez az időszak négy belső erény kidolgozásáról szól, melyek egyfajta oszlopai belső terünknek, stabilitásunknak. Létrehozzák bennünk azt a szent teret, ahova megérkezhet Szellemünk, Lelkünk a Fény ünnepekor, karácsonykor. Nézzük tehát kicsit közelebbről is mi lehet Advent jelentése nekünk.

Advent és a Négy Erény

Fejlődjünk együtt az év ezen különleges időszakában!

Az ősz és a tél időszaka egy olyan különleges része az évnek, mely belső fejlődés nagy lehetőségeit tartogatja magában. Szeptember 29-én, Mihály ünnepén indul a belső folyamatok időszaka. A napok egyre rövidebbek, az éjszakák egyre hosszabbak. Ez az időszak a sötét növekedésével lehetővé teszi számunkra, hogy szembenézzünk belső sötét részeinkkel, tudattalanunkkal. A cél az, hogy önmagunk kicsinyes vagy alacsony szintű részeit fénybe emeljük, és a Lélekkel való kapcsolat, a Fény szülessen meg bennünk karácsonyra.

Advent időszakában minden erő, mely eddig segített, támogatott minket hazatér. Ez az egyik oka annak, hogy olyan magányosnak érezzük magunkat az év legsötétebb időszakában. De nem maradunk teljesen egyedül, mert minden héten érkezik hozzánk egy angyal, egy pozitív támogató erő:

  1. hét – Mihály Arkangyal
  2. hét – Melkizédek Arkangyal
  3. hét – Metatron Arkangyal
  4. hét – Jézus

Advent négy hete felerősíti a belső munkát. Ha advent jelentése kapcsán elmélyedünk hetente új próbáknak tesszük ki magunkat. Minden héten 1-1 kihívás vagy próba elé nézünk, amelynek pozitív megfejlődése után 1-1 alapvető, morális erényt fejlesztünk ki magunkban. Ennek az időszaknak a fejlődési lehetősége olyan útravalót ad számunkra, mellyel a következő évet teljesebben élhetjük meg. Ez az időszak az év egyik legmélyebb, legsötétebb időszaka, de egyben a legnagyobb fejlődést is tartogatja számunkra. Éberséget és felelősségérzetet kíván meg tőlünk, mivel a kísértések bensőnkben jelennek meg, ezek megfejlődéséhez pedig jelenlét, tudatosság és egyéni erőfeszítés szükséges.

Advent 1-1 hete mindig vasárnap indul, amikor is meggyújtjuk az aktuális gyertyát az Adventi Koszorún. Ennek fénye segít nekünk a hét során. Vezetést és fényt ad az év sötét időszakában, és emlékeztet minket az erényre, amit fejlesztenünk kell magunkban. Emellett minden gyertyának külön jelentése van, mindegyik egy-egy fogalmat szimbolizál. Ezen fogalmak olyan alapvető érzelmek, amelyek támaszt adhatnak nekünk a hét során a próbák és az erények kifejlesztése közben.