Álomfejtés

Minden ember álmodik. Van, aki emlékszik rá, s van aki nem, de minden éjjel álmodunk. Hogy ezek az álmok valójában csak álmok, vagy asztrálutazások (erről majd később fogok írni) ezeket szkeptikusok és nem szkeptikusok döntsék el maguk.

Nagyon sokszor álmodnak az emberek zuhanással, utazással stb. De tudjuk rá a magyarázatot? Erről fogunk beszélni most egy kicsit.

Vannak olyan álombeli jelenetek, amit már nagyon sokan ismernek. Pl. kutya = hűség, tiszta víz/folyó/patak/tó = egészség stb. de konkrét történésekről keveset beszélnek.

A leginkább jellemző álom a zuhanás. Nem egy kellemes érzés arra ébredni, hogy „visszazuppansz a testedbe” és hirtelen azt sem tudod hol vagy. De ez a zuhanás honnan indult? Sokan emlékeznek rá, hogy pl. hegyről vagy fa tetejéről zuhannak, vagy éppen nagyon magasról, vagy csak egy magasabb kiindulási pontról, de sokan csak magát a zuhanást érzékelik, ami elég rossz, és általában erre fel is ébred az ember. A zuhanással járó álom azt jelenti, hogy valamitől nagyon szorongunk, nem érezzük a kontrollt egy adott helyzetben.

Ami még nagyon jellemző álom, az a meggazdagodás. Álmunkban örökségre, nem várt hatalmas pénzösszegre vagy éppen egy nagy összegű nyereményre teszünk szert. Azért ez nem olyan negatív álom, személy szerint ebből az álomból nem nagyon szeretnék felébredni, de talán többen vagyunk ezzel így. Bár maga a pénz, mint materiális eszköz veszekedést, pert jelent konkrétan mint meggazdagodás álomkép elfogadásra és megbecsülésre vágyódást jelent.

Az utazással való álomképek is általában pozitívak, mindegy hogy mivel és hova utazunk, a jelentése az, hogy több szabadságra vágyunk az életünkben, szeretnénk megszabadulni a kötöttségeinktől, korlátainktól.

Ha az álomban viszont ismeretlen helyre utazunk, mindenképpen ott van a lehetőség arra, hogy egy új kezdet lépjen az életedbe, ahogy szokták mondani: most bezárult egy kapu, de kinyílt helyette 2 másik. A kérdés az, hogy az álmodó hajlandó-e észrevenni a lehetőségét, és élni azzal.

Mindenképpen javaslom, hogy személyes álmodat ne kezdd el fejtegetni, mert ez ennél egy kicsit bonyolultabb dolog. Ha szeretnéd megtudni, mi az álmod jelentősége, mire hívják fel a figyelmed, miért láttad elhunyt szeretted az álmodban, vagy csak tudni akarod, miért nem emlékezel az álmaidra, akkor bátran keress meg, szívesen segítek megfejteni az álmaidat.